Tormek T-2 professzionális konyhai késélező
A svéd Tormek közel 50 éves tapasztalattal rendelkezik élező gépek tervezése és gyártása területén. Ennek a tapasztalatnak a birtokában hozták létre a T-2 élezőt kifejezetten a professzionális felhasználók igényeinek kielégítésére. Az eredmény: éles kések mindig, amikor szükség van rá!
A Tormek T-2 egy professzionális élező. A fő koncepció része a továbbfejlesztett gyémánt kő és az ezzel együtt működő, innovatív vezető rendszer (szabadalmaztatott), ami lehetővé teszi az élezési művelet teljes irányítását. A Tormek T-2 kizárólag konyhakések gyors, rendkívül egyszerű és pontos élszögre történő élezésre használható. A gép nem kompatibilis más Tormek befogókkal és tartozékokkal.
- Gyors és egyszerű kezelni
- Professzionális élezés
- Mindig azonos élszög
- Gyémánt kő - a legélesebb élhez
- Kompozit korong - fenéshez, polírozáshoz
- Teljes felügyelet az élezés alatt
- Gyors - kevesebb mint egy perc élezés
- Halk működés
Apró szemcséjű, finom gyémánt korong Nagy fokú élességhez és hatékony acél eltávolításhoz optimalizálva. Csak a szükséges mennyiségű acélt távolítja el. |
|
Állítható élszög Egyszerűen beállítható az élszög minden késhez. A nagyobb élszög erősebb, tartósabb élt eredményez. |
|
Speciálisan kifejlesztett kompozit korong A sorja eltávolításához. |
|
Masszív fogantyú Megkönnyíti a gép mozgatását, ha arra van szükség. |
Kérdések és válaszok
Mekkora késeket élezhetek?
14 mm és 60 mm közötti penge szélesség élezhető. A vastagság maximum 3,5 mm lehet.
Mennyi ideig tart megélezni egy kést?
Feltéve, hogy meglévő élszöget szeretné élezni (ez javasolt) legfeljebb néhány percet vehet igénybe fenéssel és polírozással együtt. A vezetőnek köszönhetően az élezés egyszerű - nem kell a kést külön befogni, amivel időt takaríthat meg.
Miért lesz tartósabb az él ha Tormek gépen élezek?
Ez köszönhető a nagy pontosságnak, és hogy a gép csak annyi acélt távolít el, amennyit feltétlenül muszáj. Így a kések sokkal tovább maradnak élesek.
Szükségem van élezéssel kapcsolatos tapasztalatra a Tormek T-2 használatához?
Nincs. Úgy lett tervezve, hogy mindenki könnyedén megtanulhatja a használatát.
Milyen élszöget használjak?
Általában a kisebb élszög könnyebben vág, a nagyobb élszög pedig erősebb és tartósabb. Például húsokhoz használt kés nagyobb élszögű legyen, mint egy filéző, vagy zöldséges kés. Az acél tulajdonságai szintén befolyásolják a szükséges élszöget. Általában egy magas minőségű kés kisebb élszögnél is tovább fog éles maradni, mint egy gyengébb minőségű kés.
Mi a különbség a formázás és élezés között?
A Tormek esetében a teljes ferde él élezésre kerül, és nem csak az él legvége, mint egy élező acél, vagy élező kő esetében. Néhány alkalommal lehet használni az élező acélt a rendes élezések között, de az élező acél csak növeli az élszöget minden egyes használat után és előbb, vagy utóbb a teljes kést újra meg kell formázni. A Tormek T-2 mindig a teljes ferde élt élezi, ráadásul minimális acél eltávolítással. Ez köszönhető a nagy pontosságnak, és hogy a gép csak annyi acélt távolít el, amennyit feltétlenül muszáj. Így a kések sokkal tovább maradnak élesek.
Fennáll a veszélye, hogy felhevül és megsérül az acél?
A Tormek T-2 lassú fordulatú gyémánt korongon élez, ami gyengéden távolít el acélt, nem úgy, mint a hagyományos élezők, amik gyakran nagy sebességű abrazív hevedert, vagy követ használ és így több hőt termelnek.
Használhatom a Tormek T-2 élezőt a konyhában?
A gép kicsi és kényelmesen elhelyezhető a konyha környékén, így mindig kéznél van. Vegye figyelembe, hogy a főzés közben keletkező gőzöktől mentes helyen tárolják, mert a kis részecskék eltömíthetik a gyémánt kő felületét.
Szükségem van védőfelszerelésre?
Nincs. A gép alacsony fordulaton működik, ezért biztonságos a használata. Úgy lett tervezve, hogy minden konyhai személyzet biztonságosan kezelhesse.